دوران قبیله ای در تاریخ مصرباستان

رود نیل به وجود آورنده مصر بود. مصری که بعدها بر مشرق زمین حاکم بود. نیل از تمدن رو به رشد مصر محافظت می کرد. در شرق و غرب مصر، تا جایی که چشم کار می کند ، بیابان گسترده است. در شمال نیل دلتا قرار دارد که حاشیه باتلاقی آن لنگرگاه مناسبی برای کشتی ها نبود. در جنوب نیل آبشارهایی صخره ای وجود دارد که سفر به جنوب مصر را به وسیله کشتی دشوار می کرد. هرچند راهزنان بادیه نشین بدوی گاهی به دهکده های مصری حمله می کردند، حدود طبیعی سرزمین مصر تا حدی به وسیله رود نیل پدید آمده بود، قرن ها مهاجمان را پشت مرزها نگه داشت.

روش آبیاری جدید

در سال های 5500 تا 3100 قبل از میلاد، طی دوره پیش دودمانی، زمانی که هنوز مصر متحد نشده بود، مصری ها روش پیچیده ای را برای آبیاری ابداع کردند. آن ها حوضچه هایی را در زمین حفر کردند و آب را از حوضچه ها به مزارعی که از رود دور بودند، می رساندند.

میراث گرانبها

See full size image

کشاورزی میراث بزرگی را در تاریخ مصر بر جا گذاشت و تاریخ آن را به طرف قدرت و عظمت سوق داد.

تغییرات اجتماعی

زراعت تغییرات عمده ای را در جامعه مصر به وجود آورد. وفور غذا باعث شد تا افراد از جمع آوری مداوم غذا دست بردارند و زمان برای کسب تخصص و رشد شغل های دیگر مهیا شد. عده ای سفالگر شدند و کاسه ها و کوزه های رسی ساختند. بافندگان با استفاده از یکی دیگر از محصولات مصر، الیاف کتانی می ریسیدند و از آن ها پارچه های کتانی می بافتند. عده ای با کنده کاری روی سنگ مجسمه، چاقو و دسته داس می ساختند. فلزکاران با مس اسلحه و ابزار می ساختند. حتی عده ای مس را ذوب می کردند تا در قالبگیری استفاده کنند، اختراعی که احتمالاً به همراه مهاجرانی که از خاور نزدیک به کناره های دلتا کوچ کرده بودند، به مصر رسیده بود. این هنرمندان اولیه یا صنعتگران ماهر یگ گروه اجتماعی تشکیل دادند، گروهی متفاوت از غالب روستانشینان که رعیت بودند و کماکان روی زمین کار می کردند. تخصصی شدن حرفه ها منجر به پیدایش داد و ستد شد که اقتصاد مصر را دگرگون کرد و به پیشرفت کشور کمک کرد. صنعتگران مختلف، دیگر با زمین ارتباط مستیم ندانشتند و برای تامین غذایشان به روشی جدید نیاز داشتند.

دوستان عزیز، دفعه بعد می خوام براتون مطالب جالبی بنویسم. خداحافظ